Globelyst M

Sortimo je svetovna blagovna znamka in vodilni tehnološki proizvajalec profesionalne vgradne delovne oprema za lahka gospodarska vozila največjih avtomobilskih znamk vseh dejavnosti za obrtnike in servisiranja. Sortimo je izjemno obliko povezal z visoko uporabnostjo.

 

Prepričajte se o prednostih in širokem spektru ugodnosti in funkcij, ki jih lahko nudi Globelyst M oprema. Svoj delovni dan boste lahko organizirali bolj učinkovito in s tem vam bo ostalo več časa za svoje stranke, družino, prijatelje in vaše hobije.

 

Vaše delo bo lažje, bolj fleksibilno in preprostejše. Sistem Sortimo organiziranosti boste prenesli v svoj delovni ritem in postali bolj uspešni in zadovoljni pri svojem delu. To je garancija napredka in uspeha. 

 

 

Sortimo Globelyst M

V Sortimu se že vrsto let ukvarjamo s preučevanjem in razvojem lahkih konstrukcijskih materialov. Pri iskanju popolnih rešitev lahkih konstrukcij lahko največ primerov najdemo v naravi in uživamo v lahkotnem letu galeba ali občudujemo popolnost čebeljega satovja.

 

Narava nam s popolnostjo svojih stvaritev nudi izziv pri doseganju trdnosti in kompaktnosti strukture, ki je kljub temu lahka. Moč narave vidimo v povezovanju in tvorjenju opor. Verjamemo, da smo pri Sortimo uspeli pretvoriti moč narave v ustrezne tehnične rešitve in aplikacije.

 

Načelo povezovanja in opor smo uporabili pri SpaceFrame konstrukciji za sistem Globelyst vgradne opreme v vozilih. SpaceFrame sistem omogoča doseganje ekstremne togosti in trdnosti konstrukcije, manjša masa uporabljenih materialov pa minimizira skupno težo.

 

Vozilo ima tako več prostora za tovor. Manjša teža opreme poveča in omogoči večjo težo tovora. Narava nam dokazuje tudi to, da lahke konstrukcije niso odvisne samo od izbranih materialov. Način, kako te materiale uporabimo in kombiniramo z drugimi materiali, nas pripelje do najbolj premišljene rešitve. Tako dobimo najboljše razmerje cena-korist.

Zakaj sortimo

 

1. Prihranek pri denarju

Ves čas na poti. Medtem, ko so drugi na nepredvidenih postankih, ste vi organizirano na poti k naslednji stranki. 


2. Prihranek pri času

Nobene potrebe po dodatnih delovnih urah, Sortimo organiziranost je prednost. Ostali kolegi zaradi neorganiziranosti porabijo vsaj dodatno uro na dan. Bodite pametnejši. Poškodovan tovor, raztreseni rezervni deli in manjše stvari, brez orodja na poti, vse to je preteklost. 


3. Varnost tovora ProSafe

ProSafe varnostni pas za varnost tovora, voznika in sopotnikov ter drugih udeležencev v prometu. Integrirana varnost tovora kot standard prvi pri Sortimo. 


4. Prilagodljivost in fleksibilnost

Vsako vozilo opremimo individualno, po vaših specifičnih željah. S Sortimo standardnimi komponentami sestavimo unikatno vozilo, samo za vas. Samostojno oblikujte notranjost vašega delovnega vozila, sami se odločite, kje bodo vaše orodje, stroji in tovor varno shranjeno. Tudi zavarovalnica vam bo hvaležna, saj boste z manj stroški zavarovali tudi vsebino vozila. 


5. Lahka in varna konstrukcija

Sortimo vozila so tudi do 50% lažja od konkurence. Prepričajte se sami. Lažja oprema Vam dovoljuje, da naložite več tovora. In spet je tu prihranek v času in denarju. 


6. Inovacije

Smo največji inovatorji na področju vgradne opreme za delovna vozila, to nam priznava tudi konkurenca. Lahko si cenejši, ne moreš pa biti boljši kot Sortimo. Že 40 let vlagamo v tehnologije, orientirane v prihodnost in razvijamo inovativne rešitve, ki našim uporabnikom olajšamo delovni proces. Takšni smo in ne moremo biti drugačni. 


7. Kvaliteta

Trajno, zmogljivo, uporabno in testirano. Redno izvajamo teste trčenja in preverjamo kvaliteto za vašo varno investicijo. Vsa ogrodja predalov in polic so izdelana iz visoko vzdržljivih jeklenih plošč, protikorozijsko zaščitenih za dolgotrajno uporabo. Verjetnost poškodb zaradi ostrih robov je zmanjšana na minimum. Nemška kvaliteta in 3 letna garancija.


8. Prvi vtis je samo enkrat

Tako kot pri osebnih stikih je tudi pri delovni opremi podobno: Prvi vtis je najpomembnejši. Pokažite svoji stranki, da ste profesionalec in podjetnik. Vaše vozilo je kot vizitka vašega podjetja. Sortimo oprema zagotavlja dober prvi vtis. Sortimo je industrijski standard na področju profesionalnosti in mobilnosti.
 


Študija

Ugoditi uporabniku in njihovim željam ter potrebam, zahteva stalno izboljševanje in razvoj novih proizvodov.

 

Za izboljšanje kvalitetnih proizvodov, je včasih potrebno imeti vizijo. Vizija se najprej prenese na papir, uporabne ideje pa tudi v prakso. Vse skupaj se ne rodi na podlagi ene same zamisli, ampak skozi dolgoletne izkušnje, trdo delo in tradicijo.

 

Idejo smo prenesli iz Nemčije, izkušnje lahko ponudimo sami, vedno pa smo pripravljeni prisluhniti samo vam.

 

Vgradna oprema za delovna vozila je razvita tako uspešno, da vsi pritrjujejo »Zadeli so žebljico na glavico«? Rešitev je preprosta. Okrog razvojne mize sedimo skupaj s profesionalnimi uporabniki, ki uporabljajo opremo vsakodnevno. Razvojnim inženirjem damo priložnost, da jih poslušajo in se od njih učijo. Dobro se zavedamo, da so motor razvoja naših izdelkov profesionalni uporabniki naše opreme. Naše rešitve in ideje naših uporabnikov ves čas zrejo v prihodnost, nam sledijo in so neprecenljive.

 

Inovacijski forum je povezal med seboj vodilne proizvajalce avtomobilske industrije, proizvodne in razvojne inženirje iz Sortimo ter končne uporabnike Sortimo proizvodov, ki predstavljajo širok spekter različnih obrti. Glavna in vodilna tema Foruma je bila DVOJNA UPORABA delovnega vozila kot delovnega sredstva ter sredstva za učinkovito preživljanje prostega časa in zabavo. Ukvarjali smo se z vprašanjem, kako povezati delovno vozilo, delavnico in avtodom ter kako uskladiti svoj POKLIC in PROSTI ČAS.

 

 

Dejstva

Študijo iz skic prenesti v prakso ni bilo enostavno, je pa zato sama montaža v vozila zato bolj enostavna. Vsak nosilec, element, artikel ... se sestavi posebej, kot ''lego kocke,'' kar omogoča realizirati še tako zahtevne individualne rešitve.

 

Vedno bolj je pomembno tudi dejstvo, da ne moremo kar nekaj montirati v vozila, po principu čim ceneje, čim hitreje. Pomembna je tudi praktična uporaba, red in enostavnost ter še vedno preveč zanemarljiva a vedno bolj pomembna varnost.

 

V sodelovanju z vodilnimi proizvajalci vozil smo opremili specifična testna vozila s SORTIMO Globelyst opremo in jih poslali na test varne vožnje in praktične uporabe. Spremljalo nas je budno oko časopisne redakcije najbolj brane prometne revije v Nemčiji. Delovna vozila s SORTIMO Globelyst opremo so prestala večtedensko celodnevno intenzivno testiranje končnih profesionalnih uporabnikov. Neprekinjena dnevna obremenitev je težka preizkušnja in predstavlja izziv za vzdržljivost opreme in merilo za standard SORTIMO Globelyst kvalitete. SORTIMO standard temelji na dnevni uporabi in terenskem delu.

 

Po zaključku testov je redakcija časopisa pripravila avtentično poročilo o testiranju vozil in Sortimo Globelyst opreme. Poročila so bila objavljena v neodvisnih revijah za področje prometa in opreme vozil in so doživela izjemen odziv.

 

Če povzamemo z besedami enega od mnogih zadovoljnih uporabnikov: Ko govorimo o varnosti tovora in organiziranosti dela je vozilo z vgrajeno Sortimo Globelyst opremo delovalo neverjetno impresivno in nas je v celoti prepričalo.

Mi smo za!

Varnost

Medtem, ko se vsi dobro zavedamo pomembnosti vloge pasivne varnosti v avtomobilski industriji, je bilo to manj očitno pri varnosti tovora. Sortimo tega ni nikoli sprejel. Že leta 1995 je Sortimo izpeljal inovacijski razvojni forum z naslovom Varnost in prevoz tovora v vozilu. Od takrat naprej Sortimo intenzivno in sistematično deluje pri optimizaciji varnosti vgradnih sistemov v vozila.

 

Statistične informacije in izračuni, dinamično nalaganje, preoblikovanje, deformacije, računalniške simulacije ... Vse to so pripomočki, ki jih vključujemo v strokoven in profesionalen pristop k razvoju sistema varnosti naših proizvodov.

 

Na podlagi rezultatov ter raznolikih »testov trčenja« se odločimo in vključimo v zbirko Sortimo le tiste, ki so test trčenja »preživeli«. Ves vloženi trud in delo se nam bogato poplačata, saj je Sortimo vodilni proizvajalec v svetovnem merilu na področju varnosti tovora. Vgradna oprema za vozila nudi uporabniku najboljšo možno zaščito na področju varnosti tovora.

 

Oglejte si primerjalni test trka vozila in se sami prepričajte, zakaj je varno in dobro imeti Sortimo opremo.

Homologacije

Delovna vozila ali potujoče delavnice:

Pogoj za prehomologacijo iz tovornega v delovno vozilo je blok na levi in desni strani ter preklopni pult s primežem.

 

Z homologacijo pridobite status delovnega vozila, s čimer se ob registraciji povračilo za uporabo cest zmanjša za cca. 80%, zavarovanje vozila je lahko manjše tudi za 40%, hkrati pa je vozilo urejeno, kot to določa zakon o cestnih predpisih. Sortimo oprema ustreza vsem veljavnim standardom in predpisom v Sloveniji oz. EU! Vozilo se lahko prehomologira le, če ustreza vsem predpisanim zakonom!

 

Vgradnja omaric:

Vgradnja omaric oziroma vpis polic se uporablja v primerih, ko z vgradnjo Sortimo opreme ni izpolnjen pogoj za prehomologacijo v delovno vozilo. Navadno manjka preklopni pult s primežem ali pa je vgrajena samo ena stran v vozilu. Z homologacijo status vozila ostane N1-Tovorno vozilo, je pa vozilo urejeno, kot to določa zakon o varstvu pri delu in zakon o cestnih predpisih.

 

 

Potrebni dokumenti:

Za ureditev postopka homologacije vozila so potrebni naslednji dokumenti:

  • Vloga, ožigosana s strani lastnika vozila
  • Homologacija oziroma potrdilo o skladnosti
  • kopija prometnega dovoljenja oziroma računa vozila, kot dokazilo o izvoru lastništva.

 

Podjetje Sortimosi d.o.o. ureja homologacije pri podjetju AVTO KRKA ISO d.o.o. v Ljubljani. Ob samem pregledu vozila predložimo še ostale potrebne dokumente, kot so: 

  • Uradno tehnično poročilo s strani Sortimosi d.o.o.
  • specifikacijo vgrajene opreme ter
  • vse potrebne certifikate in potrdila o skladnosti. 

 

 

Sortimosi, oprema in inženiring d.o.o.
Gerbičeva 57
1000 Ljubljana

01 2 808 808

01 2 808 810

051 644 296

sortimo@sortimo.si

Produkcija: